Skocz do zawartości
Aby w pełni korzystać z forum musisz zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj. Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz ticketa na naszym discordzie.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick:Szafirek
Nick osoby oskarżonej: w_thunder

Powód skargi: beznadziejny regulamin sapd + brak wyszkolenia podległych pod siebie ludzi.  ( Skargę piszę tu, bo W thunter odrzuciłby od razu ) 
Data i godzina zdarzenia: -
Frakcja oskarżonego: SAPD
Opis całej sytuacji: zostałem niewinnie ukarany przez sapd, wszystko widać na video. Nie uciekałem, chwile wcześniej byłem afk ... zostałem bezpodstawnie zatrzymany i zamknięty ;* Pasażer który nie uciekał ... Niewinny.
Dowody (Wymagane!): 

( dowód nad znęcaniem się nad niewinnymi ludzmi ) SAPD .

dla sapd wszystko zawsze bezkarnie przechodzi, stoją ponad prawem a w_thunder tym bardziej. 

Godzina i 40 min za siedzenie w aucie + bez próby ucieczki ... To trochę za dużo : ) Tym bardziej że chwile wcześniej byłem na afku a po wybuchu nic nie mogłem zrobić I nigdzie nie uciekałem. 

To tak jak w realu Ukarać osobę, która siedziała obok a kierowca pijany uciekał przed policja... A pasażer dostał karę więzienia :) 

pasażer może niech prawko straci.. bo pił piwo obok.  XDDD

bezsens sapd out mta.. 

Liczę na rozwiązanie problemu karania pasażerów którzy nie uciekali.. :)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Witam, Chief of Police, bn. 01018, Bjorn Hallsson, kłaniam się. Jako iż jestem oskarżonym pozwolę sobie odnieść się do treści skargi. Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że poruszona sytuacja została już opisana w formie skargi w Naszym dziale IAD i to właśnie tam będzie ona wyjaśniana i nie zamierzam w żaden sposób odnosić się do niej tutaj z logicznych powodów. Przechodząc do sedna, odniosę się do oskarżeń dotyczących mojej osoby. "Beznadziejny regulamin + brak wyszkolenia podległych pod siebie ludzi" oraz moja domniemana "bezkarność" - Zaczynając od bezkarności, przez cały okres trwania mojej kariery w departamencie jest to pierwsza skarga na moją osobę zarówno jako na funkcjonariusza SAPD jak i gracza, wnioskuje zatem aby oskarżający został zobowiązany do przedstawienia konkretnych dowodów na ww. faworyzowanie mojej osoby, tak samo wnioskuje o to, aby oskarżający został zobowiązany do przedstawienia konkretnych paragrafów oraz punktów regulaminu, które według niego są "beznadziejne" oraz jeżeli chodzi o okres szkoleniowy SAPA - Konkretne dowody co w Naszym systemie szkoleniowym nie działa odpowiednio. Co do kwestii odrzucenia przez moją osobę skarg, również traktuje to jako oskarżenie dotyczące faworyzowania podległych mi funkcjonariuszy i tak samo proszę o zobowiązanie oskarżającego do przedstawienia konkretnych dowodów. Pozwolę sobie również wspomnieć o sytuacji mającej miejsce wczoraj - Naprawiając radiowóz na warsztacie otrzymałem wezwanie do udzielenia wsparcia. Według wewnętrznych protokołów odpaliłem sygnalizację, a oskarżający mimo iż poruszałem się pojazdem uprzywilejowanym w tym momencie blokował mi wyjazd, ta sytuacja miała na celu oskarżenie mnie o cytując prywatną wiadomość "nadużywanie frakcji". Moim celem było wtedy dojechanie na miejsce zgłoszenia tj. salon na doherty, oskarżający stwierdził, że pojechałem sobie na CODE 3 na HQ - Konwersacja jest w logach. - Wszystko to traktuję jako oszczerstwa i przesadne prowokacje w grze na które proszę raz jeszcze, aby oskarżający miał obowiązek dać dowody. Jeżeli takowe dowody się nie znajdą, wnioskuje również o ukaranie oskarżającego za niszczenie renomy frakcji poprzez rzucanie oskarżeniami bez żadnego pokrycia.

Edytowane przez w_thunder
Opublikowano

Wszystko co miałem do napisania, napisałem powyżej.

Straciłem 1h 40 min życia swojego osobistego na siedzeniu w więzieniu za nic :) w tym czasie bym zarobił około 216k na cornerze. 

Nie było żadnej próby ucieczki z mojej strony ( bo wiem że za chęć próby ucieczki, nawet z buta jest jail ). Jesteś za nich odpowiedzialny, więc skarga jest na ciebie. Odrzuciłbyś tą skargę u siebie na dziale i nie poniósłbyś żadnej odpowiedzialności za złe decyzje podległym sobie pracownikom..

War Thunter... Twoi koledzy z frakcji potrafią latać przez doherty 200 km/h bez świateł i sygnałów... I nikt tego nie kara a administracja chyba nie widzi. - zwykli Ludzie to widzą, Mam nadzieje że zaczną to nagrywać i że tacy ludzie będą tracić pracę w sapd. 

Chciałbym dostać odszkodowanie za bezpodstawne więzienie :)  zadośćuczynienie które mi się należy.  ~  około 216 K conajmniej od frakcji SAPD..

aa obym zapomniał... pare dni temu bober mnie również wsadził do więzienia, również za to samo, za to że siedziałem OBOK i nawet ani 1 kroku z auta nie zrobiłem :)  30 min więc? 

Również napisałem do niego na pw, na ostatnim ss ( że nie uciekałem ) wiec?! pasażer za samo siedzenie dostał 30 min <3 BRAWO War thunter. bober mnie osobiście bardzo nie lubi, więc cieszył się na pewno jak mnie wsadzał do więzienia.

Nie pierwszy raz tak robicie, w realu też tak robią?

Ukaranie?! XDD to wy mnie ukaraliście bezpodstawnie i to dwa razy :) 

mta-screen_2024-05-30_13-12-36.png

mta-screen_2024-05-30_13-22-40.png

mta-screen_2024-05-30_13-22-56.png

mta-screen_2024-05-30_13-25-23.png

• Haha 1
Opublikowano

Oskarżający najprawdopodobniej nie ma pojęcia o fundamentalnych kwestiach związanych z tego typu formacjami, systemie statusów obywateli uwzględniającym poszukiwania etc. Wszystkie czynności zostały zrealizowane zgodnie z wewnętrznymi protokołami określającymi procedury postępowania w stosunku do graczy, którzy dopuścili się ucieczki przed departamentem. "Jeżdżenie 200 po doherty" - kolejne oszczerstwo bez pokrycia. Oskarżający, który wrócił z przerwy poraz kolejny próbuje niszczyć renomę departamentu. Jako dowód osobie rozpatrującej skargę mogę podesłać wiadomości w których ww. oskarżający w obrzydliwy sposób wyzywa byłego FP życząc między innymi śmierci jego matce. Ode mnie to tyle. 

• Lubię to 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Rzucam oszczerstwami? A to co to jest?

Latanie bokiem, dzikie skoki bobra nad tamą i drifty jakieś...

ze statusem RP w roli głównej.

Latanie radiołką 300 nieuprzywilejowaną, włączone światła policyjne nie sprawiają że pojazd jest nieuprzywilejowany. 

Aby radiowóz był uprzywilejowany, muszą zostać spełnione trzy warunki: pojazd powinien równocześnie przesyłać sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie (chyba, że nie porusza się – wówczas wystarczy tylko „kogut”) i świetlne o niebieskiej barwie, a także mieć włączone światła mijania lub drogowe.

Grozisz mi starymi brudami z discorda? Nie było wtedy żadnej ucieczki. ;) 

Edytowane przez sapphire69k
.
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, sapphire69k napisał:

Rzucam oszczerstwami? A to co to jest?

Latanie bokiem, dzikie skoki bobra nad tamą i drifty jakieś...

ze statusem RP w roli głównej.

Latanie radiołką 300 nieuprzywilejowaną, włączone światła policyjne nie sprawiają że pojazd jest nieuprzywilejowany. 

Aby radiowóz był uprzywilejowany, muszą zostać spełnione trzy warunki: pojazd powinien równocześnie przesyłać sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie (chyba, że nie porusza się – wówczas wystarczy tylko „kogut”) i świetlne o niebieskiej barwie, a także mieć włączone światła mijania lub drogowe.

Grozisz mi starymi brudami z discorda? Nie było wtedy żadnej ucieczki. 😉

Dodam tylko, że to co powyżej zostało przedstawione było już wyjaśnianie, powielanie rozpatrzonych już skarg. Co do uprzywilejowania pojazdu, polecam zrozumieć różnice między prawem w Stanach, a prawem w Polsce, bo to jak immersyjnie funkcjonuje departament raczej dla wszystkich do tej pory było logiczne również.

Opublikowano

Witam jako iż dostałem pozwolenie aby się wypowiedzieć w skardze to dopowiem parę zdań.

Drogi graczu w poprzednich wypowiedziach sądziłeś że cię nienawidzę nie lubię i dlatego cię dałem do więzienia na 30 min moim zdaniem 30 min to i tak bardzo krótki czas jaki otrzymałeś za współudział w ucieczce wszytsko to co zrobiłem było zgodnie z procedurami jakie posiadamy w departamencie. Klip jaki ukazałeś że robię dziwne manewry pojazdem prawdopodobnie w tym momencie ja albo gracz którego wiozłem na więzienie dostał skok pingu. Sytuacja z autem jako iż podczas pościgu niewidzialem że posiadasz status AFK próbowaliście z kolegą odbić osobe która przed nami uciekała. To tyle z mojej strony życzę zdrowia i pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

W stanach jeżdzą pod prąd ze światłami bez sygnałów dzwiękowych + Radio puszczaja w radiolce na złość drugiemu człowiekowi.

Odpowiadasz za to War thunter. za takich ludzi.  

Wszystko ze statusem RP XDDD brawo 

Edytowane przez sapphire69k
dzieciniada
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Pozwolę sobie nie odnosić się do tego co powyżej z uwagi na ewidentne przejawy prowokacji w celu pozyskania wyjętych z kontekstu nagrań na których i tak wszystko jest realizowane zgodnie z protokołami. Miłego dnia życzę 🙂

Opublikowano

Dobrze więc od początku.

1. Skargi na funkcjonariuszy są rozpatrywane zgodnie z regulaminem KSF przez zarząd frakcji w odpowiednim do tego dziale na forum. Jeśli uważasz że skarga została odrzucona niesłusznie mimo posiadania przez ciebie dokładnych dowodów na złamanie regulaminu wtedy masz prawo do złożenia skargi na zarząd frakcji aby taką sytuację wyjaśnić.

2. Skarga którą napisałeś nie zawiera żadnych konkretnych wymienionych punktów regulaminu które zostały złamane przez członków SAPD a jedyne ogólniki na które nie przedstawiasz wystarczających dowodów. Na filmie który dostarczyłeś widać tylko kwestie twojej ucieczki oraz moment złapania i osadzenia w którym funkcjonariusze nie złamali żadnych punktów regulaminu. Tak więc nie ma tutaj wystarczającego zaznaczenia zarzutu z twojej strony ani wystarczających dowodów.

3. W swojej skardze rzucasz oskarżeniami na które nie masz żadnych potwierdzonych dowodów. Zatrzymam się przy tej kwestii żeby ci przypomnieć kwestię regulaminu serwera na którym grasz.

image.thumb.png.8c7e8d00af3f2262b56123f43949c7c3.png
Składanie fałszywych oskarżeń na które nie masz żadnych dowodów jest próbą zniszczenia reputacji frakcji. Więc jeśli nie przedstawisz mi teraz dowodów na to o co oskarżyłeś SAPD uznam to za łamanie regulaminu. I w tym jednym wypadku będzie to ostrzeżenie ale następnym razem wyciągnę konsekwencję. Wróciłeś dopiero co po banie za szkodnika z racji tego jak zachowywałeś się na serwerze. Więc zanim kogoś oskarżysz następnym razem to miej na to dowody aby potwierdzić swoją rację.

4. Nagrania które później przedstawiasz są to nagrania z sytuacji za które zostały już wyciągnięte konsekwencję od ukazanych tam funkcjonariuszy. Tak więc nie są dowodem w sprawie bo jest to zamknięta kwestia.

Podsumowując: Skargę odrzucam bo nie została złożona w sposób który pozwoliłby mi ją w pełni rozpatrzeć dodatkowo jest to skarga na funkcjonariuszy więc powinna trafić do odpowiedniego działu na forum SAPD. 

Zanim zaczniesz kolejny raz kogoś oskarżać to zbierz na to dowody tak abyś mógł to przedstawić bo słowo nie jest żadnym dowodem.

A oskarżenia o faworyzację SAPD dla twojego dobra udam że nie widziałem.

image.png.4fac456f65481c8e35d09bdc7ad18bec.png

• tytuzx zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...