shi_1243_ Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 (edytowane) Nick z serwera: maszwylew Nick osoby oskarżonej: Yukino Powód napisania skargi: Celowy taran jazda pod prąd Godzina zdarzenia: 13:30 Dokładna data zdarzenia: 23.04.2024 Opis sytuacji: Jechałem sobie i zostałem staranowany przez administatora mało tego jechał pod prąd nie dostałem żadnej zapłaty za uszkodzony pojazd więc pisze skargę Dowody: yukino taran ‐ Wykonano za pomocą Clipchamp (1).mp4 yukino taran ‐ Wykonano za pomocą Clipchamp.mp4 Coś od siebie: Licze na nadanie prawka :) Edytowane 25 Kwietnia 2024 przez zdzichu_222
tytuzx Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 @zdzichu_222Tak samo jak w przypadku skargi na gracza za podobne przewinienie czy poinformowałeś osobę o pisaniu skargi z racji uszkodzeni pojazdu i braku zapłaty?
shi_1243_ Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Nie po informowałem ponieważ uznałem że zignorowała i odjechała więc napisałem skargę
tytuzx Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Przed napisaniem skargi powinieneś poinformować gracza że zostałeś uszkodzony ponieważ gracz mógł nie zauważyć że cię uderzył lub po zawróceniu w to miejsce mógł cię już nie znaleźć a nie miał świadomości jaki masz nick. Gdybyś napisał do gracza z informacją że chcesz zadośćuczynienie za uszkodzenia i by ci odmówił wtedy skarga zostałaby przyjęta. Jednak w takim przypadku jedyne co mogę zrobić to poprosić o wypowiedź oskarżoną osobę a ciebie o przedstawienie kosztów naprawy.
shi_1243_ Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Ale co to ma być taran i odjezdza tu masz przykłady skarg https://outrpg.pl/topic/6853-skarga-na-aha25/ https://outrpg.pl/topic/7046-skarga-na-fifilota/ Ja chce żeby osoba została odpowiednio ukarana po taranie zatrzymałem się więc czemu nie wróciła a jestem przekonany że w tym aucie był wideorejestator i można było zobaczyć
.yukiino Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 1 klip widać nawet że zostałeś wyminięty a zaś 2 klip wracając pod miejsce zdarzenia nie było cie tam już. a po 3 dlaczego nie napisałeś, z błahostkami itp potrafisz cały dzień do mnie pisać a w tej sytuacji nic .a wideo rejestratora nie mam bo nie potrzebuje.
shi_1243_ Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Niezłe te wyminięcie jeśli zostałem staranowany na pierwszym nagraniu a po drugie na drugim klipie jezdziłem cały czas w kóło po Doherty to jak mnie nie było a po trzecie nie pisałem ponieważ odjechałaś więc pomyślałem że mnie olałaś i pojechałaś dalej więc no dla mnie to wyglądało na celowe i jeśli uważasz że na pierwszym nagraniu jest to wyminięcie to że będę jeździł pod prąd wjeżdżał w ludzi i powiem że to było wyminięcie
tytuzx Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Opublikowano 26 Kwietnia 2024 2 godziny temu, zdzichu_222 napisał: Niezłe te wyminięcie jeśli zostałem staranowany na pierwszym nagraniu a po drugie na drugim klipie jezdziłem cały czas w kóło po Doherty to jak mnie nie było a po trzecie nie pisałem ponieważ odjechałaś więc pomyślałem że mnie olałaś i pojechałaś dalej więc no dla mnie to wyglądało na celowe i jeśli uważasz że na pierwszym nagraniu jest to wyminięcie to że będę jeździł pod prąd wjeżdżał w ludzi i powiem że to było wyminięcie Celowy taran a przypadkowa stłuczka to 2 różne rzeczy. W przypadku pierwszego filmiku nie widać uderzenia a i wideorejestrator nic nie pokazał także rozmawiamy tylko o drugiej sytuacji. W przypadku drugiej sytuacji nie był to celowy taran a zderzenie wywołane przez nadmierną prędkość. W przypadku takiej sytuacji jeśli masz wideorejestrator powinnieneś napisać najpierw do sprawcy i dogadać kwestię uregulowania kosztów naprawy. Więc ponawiam kwestie, napisz ile wyniosły naprawy w przypadku drugiej stłuczki i ta kwota zostanie ci zwrócona przez @.yukiino.
shi_1243_ Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2024 No wiele razy były takie sytuacje ze ktos jechal pod prad i byl taran przez predkosc ale to niczego nie tlumaczy poniewaz ta osoba powinna jezdzic ostroznej wiec czemu jej nie ukaracie?
tytuzx Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Opublikowano 26 Kwietnia 2024 7 godzin temu, zdzichu_222 napisał: No wiele razy były takie sytuacje ze ktos jechal pod prad i byl taran przez predkosc ale to niczego nie tlumaczy poniewaz ta osoba powinna jezdzic ostroznej wiec czemu jej nie ukaracie? Kolejny raz powtarzam, celowy taran a przypadkowe uderzenie to dwie różne kwestie. Jeśli nie napisałeś nawet do osoby która cię uderzyła a odjechałeś z miejsca w którym się to stało to nie było dla niej możliwe aby oddać ci pieniądze. Wysyłasz 2 nagrania w którym tylko na drugim z nich jest faktycznie kwestia kolizji. Nie ma tutaj podstaw do ukarania tylko do zwrócenia kosztów naprawy więc jeśli chcesz zwrócenia kosztów naprawy napisz kwotę i zostanie ci ona zwrócona. Jeśli nie to skargę zamykam i uznaję za odrzuconą. 1
shi_1243_ Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2024 dobra zamknij ta skarge i tyle kasy nie chce
Rekomendowane odpowiedzi