Skocz do zawartości
Aby w pełni korzystać z forum musisz zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj. Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz ticketa na naszym discordzie.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nick Oskarżającego: wekur

Nick Oskarżonego: Relraviediev

Powód Skargi: Wsadzenie do więzienia bez podstawne

Data I Godzina Zdarzenia: 17:05 24.02.2024

Opis całej sytuacji: Sprzedawałem broń, zgłosił się do mnie support i się pytał jakie mam na sell, pisze mu ze ak47 i 84%, ustalamy miejsce spotkania, przyjeżdżam i klikam interakcje handlu żeby pokazać mu broń ile ma % żeby nie było problemu, zapytał się mnie o ammo do ak na co ja odpisałem że nie mam i mam do hk, od razu po tym napisałem czy ma licencje na broń żeby mieć pewność ze to legalne po czym od razu po tym przyjechał Relraviediev który mnie poddał i zakuł.

Coś od siebie: Pytałem kogoś z wyższej rangi z SASD czy można sprzedawać broń jeśli obie strony maja licencje i powiedział że tak oraz oskarżony na celi mówił że miał podsłuch, w takim razie czemu wjechał w czasie gdy nie zweryfikowałem jeszcze licencji, mógł wjechać po tym jak się dowiedziałem że nie ma licencji i chce i tak mu sprzedać.

Dowód! (Wymagane!):
obraz.png.c44eb7d5f17efa4cd799b9699900ae44.png

Dowód Poinformowania Gracza O Skardze! (Screen!):obraz.thumb.png.c2a29f2e01d14a4e3cfd79ef6f14487b.png

Edytowane przez wekur
Opublikowano

Jako iż jestem zmuszony tutaj się odwołać to skarga zawiera argument cytuję "No za wcześnie wjechał, mógł poczekać..." nie wiedziałem o czym piszecie i co piszecie. Osoba kupująca ( M1SKu ) nie posiadał licencji na broń. Akcja rozpoczęła się w momencie gdy włączyłem sygnały dźwiękowe, a odległość moja w pojeździe od twojej osoby ukazywała tylko prostokąt bez wiadomości nad twoją głową i nie wiedziałem co napisałeś.

Powołuję się na punkt 3 regulaminu KSF, a dokłądniej do podpunktu 5 mówiącym: §3.5 Członkom frakcji (poza służbą) zakazuje się odgrywania CrimeRP (''Wjazdów na DM'', napadów, korzystania z broni), oraz pościgów RP (Wyjątkiem jest pozwolenie KSF). Z tego co mi wiadomo od członka KSF, nie zapytałeś się Komisji o zezwolenie na handel bronią :). Karę uważam za poprawnie nadaną, a skargę nieprawidłową. Pozdrawiam Rambi.

Opublikowano
11 minut temu, Rambri napisał:

Jako iż jestem zmuszony tutaj się odwołać to skarga zawiera argument cytuję "No za wcześnie wjechał, mógł poczekać..." nie wiedziałem o czym piszecie i co piszecie. Osoba kupująca ( M1SKu ) nie posiadał licencji na broń. Akcja rozpoczęła się w momencie gdy włączyłem sygnały dźwiękowe, a odległość moja w pojeździe od twojej osoby ukazywała tylko prostokąt bez wiadomości nad twoją głową i nie wiedziałem co napisałeś.

Powołuję się na punkt 3 regulaminu KSF, a dokłądniej do podpunktu 5 mówiącym: §3.5 Członkom frakcji (poza służbą) zakazuje się odgrywania CrimeRP (''Wjazdów na DM'', napadów, korzystania z broni), oraz pościgów RP (Wyjątkiem jest pozwolenie KSF). Z tego co mi wiadomo od członka KSF, nie zapytałeś się Komisji o zezwolenie na handel bronią :). Karę uważam za poprawnie nadaną, a skargę nieprawidłową. Pozdrawiam Rambi.

Mówiłeś na celi ze miałeś podsłuch, w tym punkcie regulaminu KSF nic nie ma o handlu bronią.

Opublikowano (edytowane)

Informacja z mojej strony, którą użyłeś do obrony mówi o miejscu i twojej perspektywie. Podczas odgrywania RP sprostowałem, że powodem do wjazdu nie był przypadek jak powiedział twój adwokat, tylko problem z podsłuchem u kupującego. 

Odnosząc się do drugiej części twych słów. Mój drogi handel bronią jak pewnie wiesz jest nielegalny, ppkt.5 3 pkt.  regulaminu Komisji Spraw Frakcyjnych mówi o Crime RP. Zezwoleniem na owe odegranie handlu jest zgoda od KSF oraz wyższej rangi we frakcji, w której jesteś.

Edytowane przez Rambri
Nie dodałem szczegółu bardzo istotnego
Opublikowano
28 minut temu, Rambri napisał:

Informacja z mojej strony, którą użyłeś do obrony mówi o miejscu i twojej perspektywie. Podczas odgrywania RP sprostowałem, że powodem do wjazdu nie był przypadek jak powiedział twój adwokat, tylko problem z podsłuchem u kupującego. 

Odnosząc się do drugiej części twych słów. Mój drogi handel bronią jak pewnie wiesz jest nielegalny, ppkt.5 3 pkt.  regulaminu Komisji Spraw Frakcyjnych mówi o Crime RP. Zezwoleniem na owe odegranie handlu jest zgoda od KSF oraz wyższej rangi we frakcji, w której jesteś.

Osoba z wyższa ranga w frakcji powiedziała mi że, jeśli obie strony maja licencje to git, czy handel z osoba co ma licencje zarówno jak ja to CrimeRP? Poza tym nie zrobiłem z nim pomyślnego handlu, pokazałem mu % broni w handlu i się pytałem o licencje, nie chce mi się już więcej pisać zostawiam to administracji.

Opublikowano

To już moja ostatnia wypowiedź w tym temacie:

Nie zapytałęś się ani wyższej rangi, ani KSF'u o zezwolenie na handel bronia ( co jest karalne ). O licencje zapytałeś się w trakcie handlu, a nie przed. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...