Skocz do zawartości
Aby w pełni korzystać z forum musisz zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj. Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz ticketa na naszym discordzie.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick z serwera: trapstar
Nick osoby oskarżonej: FazaOfficiall
Powód napisania skargi: Nieznajomość słów "Wykorzystywanie błędów serwera"
Godzina zdarzenia: 14:48
Data zdarzenia: 07.06.2025
Opis sytuacji: Byłem na DM'ie się postrzelać. Miałem przy sobie ammo, aby uniknąć lootu z ammo, postanowiłem wsadzić je do bagażnika prywatnego pojazdu. Potem, gracz się jakiś poryczał bo dostał do zera zdjęty z ammo, postanowił się poskarżyć o rzecz wymienioną powyżej, no i ta ukochana osoba nie znająca pojęcia "błąd serwera", postanowiła mi nadać BDM za wyżej wymieniony powód. Coś co jest umożliwione skryptowo nie jest błędem, więc skoro nie zostało zablokowane wsadzanie ammo do bagażnika, to czemu kara została nadana? 🙂 Skąd miałem wiedzieć, że jest to zabronione? Nowy gracz pomyśli tak samo i co, stwierdzi, że nie jest to błąd serwera i potem dostanie kare za nic? Skoro jest to uznawane powrzechnie za błąd serwera, to czemu dotychczas nie zostało to zablokowane i sypią się kary za to?
Dowody: https://streamable.com/fwax91
Coś od siebie: Zamiast dawać kary za coś co można robić za pomocą skryptu, to zablokujcie to a nie się kary sypią i nowi gracze się mają domyślać czemu zostali ukarani?

Opublikowano

Wykorzystywanie zbugowanego skryptu, mimo że jest dostępny, jest niedozwolone — niezależnie od okoliczności. Sam przyznałeś się do tego na X’ie, dlatego została nałożona kara 5 dni blokady DM, zgodnie z zasadami.

Opublikowano

Okej, ale skąd miałem wiedzieć, że jest to zabronione? Gdzie jest napisane, że takie coś istnieje? A tak pozatym, gdy się wymieniasz z handlem i dajesz do wymiany ammo, po transakcji ammo zostaje. To też będziesz nadawał/a karę za to, że skrypt jest zbugowany?

Opublikowano

Rozumiem Twoje zdziwienie, ale korzystanie z błędów skryptu zawsze jest zabronione – nawet jeśli nie zostało to dokładnie opisane w regulaminie. Obowiązuje zasada fair play i zdrowego rozsądku. Jeśli zauważysz błąd w grze, powinieneś go zgłosić administracji, a nie wykorzystywać na swoją korzyść. Niezależnie od tego, czy bug był opisany czy nie, wykorzystywanie go daje Ci przewagę i psuje rozgrywkę innym, dlatego została nałożona kara. Jeśli masz wątpliwości, zawsze możesz zapytać admina zanim coś zrobisz.

Opublikowano

Okej, a skąd masz pewność, że ludzie tego nie wykorzystują? Kto normalny nosi przy sobie jeden magzynek? Gracz, który posiadał przy sobie jeden magazynek, przypuszczam, że również wykorzystał ten błąd i dla zmyłki miał przy sobie jedną sztukę magazynku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...